16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 15:04

Premierul Marii Britanii a aprins o lumânare la clubul Colectiv

spot_img

Premierul Marii Britanii, David Cameron, aflat, miercuri, în prima sa vizită în România, a vizitat locul tragediei din clubul Colectiv, unde a depus o coroană de flori, a ţinut un moment de reculegere şi a aprins o lumânare.

David Cameron a plecat de la Palatul Victoria, după o întrevedere de peste o oră cu Dacian Cioloş, dar cei doi oficiali nu au făcut declaraţii de presă nici la începutul şi nici la finalul întâlnirii.

Premierul Marii Britanii a mers la clubul Colectiv, unde a fost întâmpinat de ministrul sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu și de ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell. Miercuri, s-au împlinit 40 de zile de la incendiul în urma căruia 60 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Cameron a ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 15şi a fost întâmpinat de către premierul Dacian Cioloş. Cei doi oficiali s-au oprit apoi pe holul Palatului Victoria, unde au făcut fotografii, Dacian Cioloş invitându-l apoi pe premierul britanic să viziteze mai multe săli ale Guvernului.

Premierul Cioloş declara, marţi, că, la întrevederea cu premierul David Cameron, va fi abordat şi subiectul legat de referendumul pe care Marea Britanie îl pregăteşte cu privire la rămânerea sau părăsirea Uniunii Europene. De altfel, aceasta va fi şi una dintre temele care vor fi discutate la Consiliul European care va avea loc în 17-18 decembrie la Bruxelles şi la care România va fi reprezentată de premierul Dacian Cioloş. La ora 16.45, David Cameron a fost primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul britanic David Cameron se află în prima sa vizită oficială în România, în cadrul unui turneu iniţiat în contextul negocierilor pentru reconfigurarea relaţiei Marii Britanii cu Uniunea Europeană, dar şi pe fondul crizei imigranţilor şi al riscurilor teroriste.

Valeriu Motoc