18.1 C
București
marți, 28 mai 2024 - 13:15
No menu items!

Premierul l-a întrebat pe fostul ministru al Culturii, cu o zi înainte de schimbare, dacă s-a răzgândit

spot_img

Premierul Victor Ponta, aflat cu ministrul Culturii, vicepremierul Kelemen Hunor, la şantierul Teatrului Naţional din Bucureşti, l-a întrebat pe acesta, în glumă, dacă nu cumva a revenit asupra deciziei de a pleca din Guvern.

Ponta_Hunor_SZ

Victor Ponta a trimis, vineri, președintelui țării, propunerea de numire a noului vicepremier și ministru al Culturii, Rozalia Biro. Joi după-amiază, premierul a vizitat, împreună cu fostul ministru al Culturii, Kelemen Hunor, șantierul Teatrului Național. Ponta i-a spus lui Hunor că încă mai este ministru și dacă s-a răzgândit, poate rămâne, deoarece nu a trimis hârtia de numire a Rozaliei Biro către Administrația Prezidențială. Anterior, Kelemen Hunor anunţase că este decizia lui ca de la 1 august să se retragă din postul de ministru al Culturii şi de vicepremier, urmând să fie înlocuit cu Rozalia Biro, senator UDMR.

Tot joi seara, Victor Ponta a anunțat și înlocuitorul ministrului pentru buget din guvern, Liviu Voinea, care va ocupa un post de conducere la BNR. Noul ministru delegat al Bugetului va fi Claudiu Manda, deputat PSD, președinte al PSD Dolj și vicepreședinte al Comisiei de buget-finanțe.

S.M.