21.4 C
București
luni, 20 mai 2024 - 14:56
No menu items!

Premierul israelian a refuzat o întâlnire cu Titus Corlăţean

spot_img

 

Titus_Corlatean

Ministrul de externe Titus Corlățean a solicitat o întrevedere cu Benjamin Netanyahu, însă a fost refuzat pe motiv că agenda de marți a premierului israelian era încărcată la capacitate maximă din cauza unor consfătuiri politice cu referire la alegerile anticipate.

Se pare că întâlnirea a fost solicitată în mod repetat, ajungându-se chiar până la intervenția ministrului israelian de Externe, care a discutat cu consilierii lui  Netanyahu, în vederea facilitării întâlnirii datorită intereselor politice ale Israelului.

Ministerul de Externe face eforturi de a obține sprijin European pentru a împiedica palestinienii să câștige recunoaştere ca stat la următoarea Adunare Generală a ONU. De asemenea, se fac încercări pentru a stopa o legislaţie care permite bunurilor originare din Cisiordania să fie etichetate în supermarketurile din UE.

Întâlnirea solicitată de către Titus Corlățean a fost evitată de către Netanyahu, cu toate că  România este unul dintre statele UE care sprijină în mod vădit Israelul la ONU, dar și în discuţiile dintre statele membre.