15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 0:56
No menu items!

Premierul Florin Cîțu îi jignește pe românii care nu vor să se vaccineze: „Am văzut o analiză de legătură cu scorul de la testele PISA”

spot_img

Florin Cîțu i-a jignit pe românii care nu vor să se vaccineze și spune că rata scăzută de vaccinare „are legătură cu scorul la testele PISA”, conform unei analize pe care a văzut-o.

„Am văzut o analiză de legătură între scorul de la testele PISA și rata scăzută de vaccinare” a declarat Florin Cîțu, după ședința de Guvern de miercuri.

Premierul a subliniat că restricții noi se vor lua doar pentru cei care nu au certificat verde.

„Până la urmă, va trebui să avem această delimitare în care persoanele vaccinate pot merge mai departe să-și vadă de activitate, iar persoanele nevaccinate, care reprezintă un risc pentru ceilalți, nu vor putea să participe. Pe de-o parte ne mirăm că nu se vaccinează lumea, pe de altă parte avem cadre medicale care nu s-au vaccinat. Exemplul trebuie să vină de la cadrele medicale, nu de la politicieni”, a mai spus Cîțu.

Întrebat despre ce are de gând să facă în condițiile în care nu mai există locuri în spitale și în secțiile ATI, premierul Florin Cîțu s-a enervat.

„Majoritatea covârșitoare, peste 99% dintre persoanele de la ATI sau îmbolnăvite de COVID, sunt nevaccinate. Noi putem să alocăm resurse suplimentare, dar nu asta e soluția. Soluția este să nu ajungă oamenii acolo. Ca să nu ajungă acolo, trebuie să se vaccineze. E strigător la cer să ai dozele de vaccin, să ai tot ce-ți trebuie, să ai soluția și să nu vrei să te vaccinezi și să ajungi în spital”, a adăugat premierul.

Marilena Nedelcu