18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 2:24
No menu items!

Premierul Florin Cîțu cere probe pentru consiliera lui. Probe din Palatul Victoria, pe care el ar trebui să ni le dea

spot_img

Premierul Florin Cîțu nu recunoaște documentul trimis și semnat de consiliera lui, cu indicații către liderii PNL pentru susținerea sa la șefia partidului. Mai mult, prim-ministrul susține că unii „colaboratori de-ai mei au emis foarte multe documente din exces de zel”. Numai că premierului Cîțu i-ar fi foarte ușor să verifice dacă documentul cu antetul Guvernului a plecat sau nu din Guvern, pentru că are toate mijloacele necesare chiar în subordine.

”Nu mi se pare în regulă, dar nu știu dacă s-a întâmplat”, a declarat Florin Cîțu, care susține că a aflat din presă despre document și că dacă nu este semnat de el și înregistrat cu număr de înregistrare la Cancelarie, înseamnă că nu a fost trimis de la Guvern.

După ce i s-a spus că documentul are antetul Guvernului și semnătura consilierului de stat, Florin Cîțu a răspuns: ”eu zic că cei care spun că este un document real să vină și cu probe.” 

Florin Cîțu ar putea, însă, să iasă public și să ne anunțe că a cerut Corpului de Control verificări la IT (dacă documentul a fost trimis de pe mailul de gov), la Cancelarie (consilierii de stat sunt angajați în cadrul Cancelariei) nu doar la registrul cu numere de înregistrare, ci și pentru folosirea antetului, pentru că nu orice angajat are dreptul de a folosi antetul respectiv. Nu în ultimul rând, ar putea, la două zile după izbucnirea acestui sacndal, să ne spună în mod „transparent” ce i-a spus consiliera sa de stat, a întocmit și semnat acest document sau nu.

Marilena Nedelcu