10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 21:32
No menu items!

Ce le cere consiliera premierului liderilor PNL care îl susțin: ponturi despre tabara Orban

spot_img

Echipa de comunicare a premierului Florin Cîțu a pus la punct o strategie pentru alegerile interne bazată, printre altele, pe denigarea lui Ludovic Orban. Liderii sunt puși să iasă mai mult la TV, să obțina informații și să spună în discursuri și postări motivele pentru care Florin Cîțu este singura soluție pentru șefia PNL.

Potrivit G4Media.ro, documentul arată care instituții media sunt considerate ostile de echipa lui Florin Cîțu: Realitatea PLUS, B1, RTV, Hotnews (acuzate că ar avea înțelegeri cu Ludovic Orban), dar și G4Media.ro, despre care echipa lui Cîțu susține că ”este mai degrabă favorabil lui Orban, pentru că premierul este o amenințare pentru electoratul USR- PLUS”.

Printre comunicatorii preferați ai echipei Cîțu se numără Rareș Bogdan, Dan Vîlceanu, Robert Sighiartău, Alina Gorghiu și Emil Boc.

Principalele linii ale strategiei de comunicare

-Liderii din echipa premierului trebuie să iasă mai mult la tv, pentru a comunica, inclusiv miniștrii PNL care îl susțin pe premier

-Stabilirea listei de comunicatori (19 miniștri, lideri centrali și locali)

-Cererea de ponturi despre tabăra Orban

-Hastag-ul premierului este: #echipacastigatoare. NU #TEAMCÎȚU

-Îndemn cu majuscule pentru postările pe Facebook: SĂ FIE MULTE POZE DE GRUP, INCLUSIV SELFIE-URI ÎN CARE SĂ FIE PREMIERUL

-De menționat în discurs și postări motivele pentru care Florin Cîțu este singura soluție pentru șefia PNL

-Folosirea lui Klaus Iohannis ca susținător al lui Cîțu. Un exemplu de mesaj tematic propus de echipa premierului: ”Este singurul premier care și-a asumat reforme, indiferent de costurile politice, a fost ministru de finanțe în pandemie, a trecut țara prin criză în 2020, România are cea mai mare creștere economică din UE. Cifrele nu mint. Și mai ales, premierul are un partener de încredere: președintele Klaus Iohannis”.

-Punctarea sprijinului din Ardeal pentru Cîțu: ”Turneul din Ardeal este un mare atu pentru #Echipa castigatoare. Ardealul este cu premierul, trebuie să punctăm ca imagine foarte bine la acest capitol. Iar zilele acestea, și mai ales ziua de duminică, la Cluj, trebuie să fie festival pe Facebook. Poze, mesaje etc.”

De asemenea, în document este prevăzut și faptul că ceilalți liberali din echipa lui Cîțu pot veni cu informații despre tabăra Orban pentru a fi difuzate de presă, în defavoarea liderului liberal.

“Vă rog să ne dați ponturi, mie și colegei mele, Dana Păcurar, informații pe care le aveți despre tabăra Orban, pentru a le da în presă. Ce negocieri duce, cum vrea să ia oamenii la bucată, orice poate fi folosit pentru a arăta că se tem că pierd, că sunt disperați. Mi le puteți lăsa în privat, mă puteți suna, dacă nu pot fi lăsate pe grup”, menționează în document membrii echipei de comunicare.

                                                                                                                 Adina Silav