21.4 C
București
vineri, 21 iunie 2024 - 6:57
No menu items!

Premierul Finlandei îndeamnă la calm după tentativa de asasinat împotriva sa

spot_img

 

Jyrki Katainen

Şeful guvernului finlandez, Jyrki Katainen, a discutat marţi despre tentativa de asasinat împotriva sa, precizând că acest fapt nu ar trebui să compromită bazele unei societăţi finlandeze “foarte deschise”.

“În opinia mea, nu putem lăsa loc fricii. O societate în care oamenii se tem unii de alţii este o societate foarte diferită faţă de Finlanda în care am trăit până acum. Cred că toată lumea vrea o societate foarte deschisă”, a declarat Jyrki Katainen pentru canalul de televiziune MTV3.

Un bărbat a încercat să îl înjunghie cu un cuţit pe premierul Finlandei, Jirki Katainen, în timpul unei vizite electorale efectuată luni, în vestul ţării. Bărbatul a schimbat câteva cuvinte cu premierul, după care a scos cuțitul. Agenții de securitate au intervenit cu promptitudine, reținându-l imediat pe atacator. Premierul nu a fost rănit în incident.

“A fost o întâlnire publică absolut normală în cadrul campaniei. Politicienii finlandezi se apropie de oameni şi oamenii se apropie de ei. Sper că (aceste întâlniri) vor continua, deoarece personal mă bucur enorm de aceste reuniuni”, a precizat şeful guvernului finlandez.

Jyrki Katainen, premier din aprilie 2011, se afla în vestul ţării pentru a face campanie înainte de alegerile locale de duminică, ocuparea forţei de muncă, sănătatea şi fiscalitatea regăsindu-se printre prioritățile campaniei .