23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 16:53
No menu items!

Premierul din Republica Moldova, cercetat pe falsificarea actelor de studii

spot_img

Premierul moldovean Chiril Gaburici va fi audiat de Procuratura Generală în dosarul privind falsificarea actelor sale de studii

chiril_gaburici

Ministerul Afacerilor Interne a confirmat că a cerut, pe baza probelor adunate, audierea mai multor persoane, de către procurori. De asemenea, vor fi analizate expertiza grafică şi tehnică a documentelor de studii, documentele de studii în original şi alte documente pe numele lui Chiril Gaburici.

Ministrul de Interne, Oleg Bălan, a refuzat să spună dacă poliţia a stabilit că diploma lui Chiril Gaburici ar fi falsă. Portalul deschide.md, care susţine că a intrat în posesia unor documente din dosar, afirmă că semnătura directorului liceului unde ar fi învăţat premierul este falsifică, la fel ca şi ştampila instituţiei.

Informaţia a apărut pe site-ul deschide.md după ce sâmbătă seara premierul a postat pe o reţea de socializare o solicitare adresată preşedintelui ţării, Parlamentului şi deputaţilor în care cere ca într-o lună să fie demisă conducerea Procuraturii Generale, a Băncii Naţionale şi a Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare. Chiril Gaburici ameninţa că în caz contrar îşi va da demisia.