15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 1:27
No menu items!

PREMIERĂ ÎN JUSTIȚIE. Cum să-ți închiriezi mașină de teren pe banii statului

spot_img

O femeie din Argeş a obligat în instanță statul să-i plătească închirierea unei maşini de teren, pentru că drumul de la şoseaua principală până la casa ei este impracticabil. Potrivit digi24.ro, nu mai puțin de 80 de euro pe zi ar trebui să-i achite femeii Primăria din Băiculeşti. Instituția a fost obligată de judecători şi să asfalteze urgent drumul.

Simona Niculescu a locuit 30 de ani în Franţa. S-a întors acasă, în satul Băiculeşti, unde a construit o casă. Nu s-a gândit însă că drumul de acces va fi o problemă.

Mai ales în perioadele ploioase vin torenți. Drumul e absolut impracticabil pentru o mașină normală, de oraș. Când am rămas sinistrată, anul trecut, în decembrie, șeful ISU Băiculești, în glumă, mi-a zis să dau clima în judecată, să mă mut în California sau să-mi iau un 4×4.

Simona Niculescu

Femeia a apelat însă la instanţă care i-a dat câştig de cauză. Judecătoria Curtea de Argeş a decis că Primăria Băiculești trebuie să asfalteze drumul, dar şi să-i plătească femeii 80 de euro pe zi, pentru închirierea unei maşini de teren. Vehiculul ar trebui să o ajute pe femeie să parcurgă cei 2 kilometri de la şoseaua asfaltată şi până la casa ei.

Decizia judecătorilor privind plata celor 80 de euro pe zi, pentru închirierea unei maşini de teren, poate fi atacată cu apel. În schimb, hotărârea prin care Primăria e obligată să asfalteze drumul a rămas definitivă, iar instituţia ar trebui să plătească penalizări în valoare de 100 de lei pentru fiecare zi de întârziere a punerii în aplicare a acesteia.

R.D.