11.5 C
București
luni, 20 mai 2024 - 8:29
No menu items!

Premiata Margareta Pâslaru

spot_img

Premiata Margareta Pâslaru

Cântăreață, compozitoare și textieră de muzică uşoară-pop şi folclor, actriță de teatru și film, realizatoare TV și Radio, autoare a cărţii „Eu și Timpul”, Margareta Pâslaru a debutat în muzica ușoară la Casa de Cultură Grivița Roșie.

Prima apariție în public a avut loc, la vârsta de patru ani și jumătate, pe scena Operei, în rolul copilului din „Madame Butterfly” de Puccini. Margareta Pâslaru a studiat pian, balet şi pictură.

După o carieră de excepție, Margareta Pâslaru a primit „Trofeul Electrecord”, la împlinirea unei jumătăți de secol de la prima înregistrare discografică, „Discul de Aur” pentru vânzări record, „Trofeul M.I.D.E.M.” la Cannes, „Cerbul de Aur“ şi „One Woman Show“.

Vocea cu infinite posibilități de exprimare și timbrul grav al Margaretei au inspirat şaizeci şi cinci de compozitori, printre care clasicii muzicii ușoare, care i-au încredințat creațiile lor. Dintre sutele de melodii înregistrate, unele au fost scrise special pentru glasul său aparte. Apreciata cântăreață-interpretă a evoluat cu aplomb ca actriță în teatru și film, abordând folclorul şi compunând cu originalitate muzică și text acompaniată la pian.

Cântăreaţa Margareta Pâslaru a primit Ordinul Coroana României în grad de Cavaler din partea Regelui Mihai I. Ordinul Coroana României a fost instituit de Regele Carol I în 1881, cu prilejul proclamării Regatului României şi recompensează meritele cetăţenilor români şi străini care contribuie substanţial la dezvoltarea şi consolidarea României, prin acţiuni publice sau prin excelenţă profesională, pentru fapte puse în slujba statului şi a naţiunii.

Roxana Mera