11.5 C
București
luni, 20 mai 2024 - 8:30
No menu items!

Prefectul de Sibiu nu s-a hotărât dacă amendează familia Iohannis pentru nepurtarea măștii de protecție

spot_img

Prefectul Sibiului, Mircea Crețu le-a declarat jurnaliștilor de la turnulsfatului.ro că „nu avem o poziție oficială” în cazul familiei Iohannis, care nu a purtat mască de protecție la evenimentul de duminică de la Sibiu, de la Biserica Evanghelică. Klaus Iohannis și soția sa au fost fotografiați fără mască medicală, deși rata incidenței în Sibiu era de peste 6 la mia de locuitori.

Contactat de Turnul Sfatului, prefectul Sibiului, Mircea Crețu a declarat că „nu avem o poziție oficială” și a îndemnat să fie contactat din nou pe acest subiect pe la sfârșitul acestei săptămâni.

Nici Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu, nici Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu nu au vrut să răspundă ziariștilor pe această temă.

Președintele Klaus Iohannis a fost surprins, duminica trecută, alături de soția sa, în centrul Sibiului, fără a purta mască de protecție, deși, conform unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, purtarea acesteia era obligatorie în spațiile publice.

Klaus Iohannis a fost surpins și la Congresul PNL fără mască de protecție, deși se afla în spațiu închis. Nici atunci nu a fost amendat.

Emanuel Stan