5.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 7:10

CGMB a aprobat alocarea de urgență a fondurilor necesare funcționarii Spitalului modular Pipera. Nicușor Dan a spus că avem locuri în spitale

spot_img

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat, marți seara, suplimentarea bugetului Capitalei pentru funcționarea Spitalului Modular din Pipera, acolo unde chiar de marți seară vor fi transferați primii pacienți. Fondurile alocate sunt de peste 22,5 milioane de lei.

Decizia Consiliului a fost luată cu unanimitate de voturi.

În cadrul ședinței, primarul Capitalei Nicușor Dan a afirmat că sunt locuri în spitalele bucureștene: „Acest spital va rezolva probleme pentru viitor. În prezent, există în rețeaua ASSMB paturi atât cu oxigen, cât și fără oxigen”, a declarat Nicușor Dan.

Administrația Spitalelor din București a trimis către PMB nota prin care a solicitat o suplimentare a bugetului cu peste 22,5 de milioane de lei, proiectul fiind adoptat.

O altă sumă de 43 de milioane de lei ar urma să intre de la Ministerul Finanțelor în Bugetul Municipiului București.

Primii pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 vor fi transferaţi marţi seara la Spitalul modular de la Pipera, a anunţat,marți la prânz, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

M. Nedelcu