15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 6:19
No menu items!

PRECIZARE. ÎNDREPTARE EROARE MATERIALĂ

spot_img

Precizăm pe această cale că în articolul cu titlul „EXCLUSIV. Schemă de fraudare a fondurilor publice, copiată de un grup de ferme de porci din Călărași”, publicat pe sursazilei.ro la data de 21 aprilie 2021, s-a strecurat o regretabilă eroare materială, în sensul unei confuzii legate de numele persoanei care ar controla compania Nutricom S.A. Călărași. 

Astfel, în cuprinsul articolului, a fost menționat că „Nutricom S.A. este controlată de Hanna Rabih Daher, născut în 1987, în Liban (…) Acesta este fugit în Liban, după ce a fost condamnat definitiv pentru evaziune fiscală, în 2019 (…)”.

În realitate, autorul articolului s-a referit la informațiile oficiale existente privindu-l pe dl. Daher Hanna, eroarea materială constând tocmai în numele complet, fiind menționat în mod greșit numele dlui. Daher Rabih Hanna.

Potrivit documentelor oficiale ale autorităților române, societatea Nutricom S.A. este controlată, de fapt, de dl. Daher Hanna, cetățean libanez, care și-a desemnat fiul, pe Daher Rabih Hanna, în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al societății. 

Daher Hanna a fost condamnat la pedeapsa de 9 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală în formă continuată, prin hotărârea Tribunalului Călărași, Secția Penală, pronunțată în dosarul 1558/116/2018, cauza aflându-se în acest moment pe rolul Curții de Apel București, următorul termen fiind stabilit pentru data de 19 octombrie 2021.

Ne cerem scuze pentru regretabila eroare, însă lipsa de transparență a companiei și modul complicat de administrare, așa cum rezultă din informațiile publice, au generat această confuzie între Daher Rabih Hanna și Daher Hanna, mai ales că este vorba de persoane din aceeași familie, care controlează încrucișat mai multe companii (precum societatea reclamantă Nutricom, Avicola Crevedia, Euroagro Invest SRL).

De asemenea, conform mai multor decizii de convocare / hotărâri ale Adunării Generale a Acționarilor societății Nutricom S.A, Daher Hanna nu s-ar mai afla în România, încă din 2017 Adunări Generale ale Acționarilor societății fiind convocate în Liban, localitatea Marjeyoun, bvd. Camille Chamoun, Marjeyoun Shopping Centre, parter (Ground floor), sc. 1, ap. 1. 

Redacția Sursa Zilei