7.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 10:53
No menu items!

Președintele Iohannis a promulgat legea de reducere a taxei pe stâlp

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi două legi referitoare la piața de capital și la reducerea taxei pe construcții speciale la 1%

Klaus Iohannis_SZ

Astfel, șeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 32/2012 privind organismele de plasament colectiv în valori mobiliare și societățile de administrare a investițiilor, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 297/2004 privind piața de capital, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Un alt act normativ promulgat este Legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 102/2013 pentru modificarea și completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal și reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.

Această lege, adoptată în 19 decembrie de Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, prevede reducerea taxei pe construcțiile speciale de la 1,5% la 1% începând cu anul 2015.

Taxa pe construcții speciale a fost introdusă la începutul anului 2014 și se aplică pentru construcțiile care nu intrau în sfera de impozitare, cum ar fi stâlpi, rampe, platforme betonate, altele decât imobilele de producție sau birouri, care erau deja impozitate.