8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 8:03
No menu items!

Președintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, riscă arestul pentru bilețelele trimise către un complice

spot_img

Procurorii DNA Galaţi au cerut pentru a doua oară în această lună arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, pentru că la o săptămână după ce a fost lăsat de judecătorii locali sub control judiciar, acesta a comunicat „indirect” cu unul dintre complicii din dosar.

Bunea-Stancu Gheorghe

Pracic, Bunea stancu este acuzat de DNA că i-a trimis un bilețel lui Vasile Soare, directorul general al uneia dintre companiile care deţineau monopol pe piaţa construcţiilor civile din Brăila, suspect în acelaşi dosar, pentru instigare la abuz în serviciu.

Conform raportului de gestiune al Consiliului de Adminsitraţie, Concivia SA, firma lui Soare, a încheiat anul 2013 cu şapte proiecte de alimentare cu apă a unor comune din judeţul Brăila, reabilitarea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie, construcţia unor blocuri ANL şi amenajarea Centrului Civic din municipiul Brăila.

Gheorghe Bunea Stancu este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu în formă continuată şi conflict de interese, pentru că mai multe dintre contractele instituţiei pe care o conducea erau direcţionate către firme pe care, spun procurorii DNA, preşedintele CJ Brăila le controla.

M.C.