7.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 3:30
No menu items!

Președintele CJ Arad, Nicolae Ioțcu, prins cu mita în flagrant

spot_img

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, liberalul Nicolae Ioțcu, a fostprins în falgrant de procurorii DNA Timișoara când lua mită 10.000 de euro

iotcu-arad

Șpaga ar fi legată de proiectele de investiții derulate de CJ Arad la Spitalul Județean, valoarea contractului fiind estimată  la peste 1.600.000 euro. Anchetatorii fac percheziții și la locuința politicianului, dar şi la biroul acestuia din cadrul administrației.

Procurorii anticorupție l-au lăsat pe Ioțcu să ia prima tranșă de bani, pe 22 iulie, 35.000 de lei și l-au prins în flagrant vineri, când lua altă sumă, 10.000 de euro. Banii au fost dați de reprezentantul uneia din firmele participante la contract, dar politicianul urma să ia bani și de la a doua firmă implicată, în august, încă 20.000 de euro.

Nicolae Ioţcu este preşedintele Consiliului Judeţean Arad din 2008, al doilea mandat. El a fost șeful tinerilor din PD, iar din 2001, vicepreşedinte al acestui partid. Ioțcu a fost și senator, în perioada 2004-2008.

Nicolae Ioțcu este un apropiat al primului ministru nominalizat al PNL, Cătălin Predoiu, în mediile politice discutându-se că președintele CJ Arad ar fi fost principalul favorit pentru ocuparea postului de ministru al Dezvoltării.

Averea acestuia a crescut considerabil după ce a ajuns în funcția de președinte al CJ, presa semnalând numeroase tranzacții dubioase ale familiei sale. Declarația de avere a lui Nicolae Ioțcu nu este postată însă pe site-ul instituției.