18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 1:10
No menu items!

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, audiat la DNA. Procurorii l-au pus sub acuzare UPDATE

spot_img

Prioteasa Ion_DNA_SZ

  • UPDATE

Procurorii l-au anunţat, luni, pe preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, că este urmărit penal în dosarul privind licitaţiile trucate. Acesta urmează să fie chemat din nou la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a da o declaraţie în cauză, în calitate de învinuit.

Oficiali ai DNA au declarat pentru MEDIAFAX că anchetatorii i-au adus la cunoştinţă preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, că a fost începută urmărirea penală în cazul lui, în dosarul în care sunt vizaţi funcţionari ai instituţiei, care ar fi intervenit pentru adjudecarea unor licitaţii de către firme agreate, în schimbul unor „comisioane”.

Preşedintele CJ Dolj nu a făcut declaraţii la ieşirea din sediul DNA, unde a fost împreună cu avocatul său.

Preşedintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a venit, luni, la Direcția Națională Antiorupție (DNA) pentru a fi audiat în dosarul în care sunt cercetaţi opt funcţionari ai instituţiei, care ar fi intervenit pentru adjudecarea unor licitaţii de către firme agreate, pentru care percepeau un „comision” din valoarea contractelor.

Ion Prioteasa nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul DNA, unde s-a prezentat însoţit de avocatul său.

Surse judiciare citate de MEDIAFAX au declarat că Ion Prioteasa a fost chemat la DNA pentru a da declaraţii în dosarul care vizează fapte de corupţie ale unor funcţionari din Consiliul Judeţean Dolj.

Procurorii DNA – Structura Centrală au făcut, pe 11 decembrie, percheziţii la Consiliul Judeţean Dolj, de unde au ridicat zeci de cutii cu documente şi unităţi de calculator. Tot atunci au fost făcute percheziţii şi la locuinţa din Craiova a lui Ion Prioteasa.

R.D.