25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 14:55
No menu items!

Poşta Română şi eMAG extind parteneriatul PostCollect şi în Capitală

spot_img

Compania Naţională Poşta Română a anunțat extinderea parteneriatului cu eMAG prin care operatorul naţional de servicii poştale livrează colete către clienţii retailerului online, prin intermediul serviciului PostCollect. Astfel, începând cu luna aprilie, cei care vor să-şi ridice personal produsele comandate vor avea la dispoziţie şase oficii poştale din Bucureşti care vor furniza acest serviciu, potrivit unui comunicat al Poștei.

Noile puncte de livrare PostCollect din Capitală vor acoperi zonele: Tineretului, Unirii, Piaţa Sudului, Titan, Dristor şi Obor (OP 44, 46, 61, 72, 77 şi 79).

În faza pilot a proiectului cu eMAG, inițiată la mijlocul anului trecut, Poşta Română a început livrarea coletelor retailerului la Oficiul Poştal Buzău 7 şi la Oficiul Poştal Târgovişte 4. Pe termen scurt, alte puncte de livrare se vor deschide şi în alte zone importante din Capitală, precum şi în ţară, în cadrul aceluiaşi parteneriat, potrivit comunicatului citat.

”Dezvoltarea produsului PostCollect se încadrează în strategia Poştei Române de a creşte cota de piaţă pe segmentul de livrare a mărfurilor comandate on-line. Am selectat o opţiune de livrare alternativă, care se adresează clienţilor ocupaţi, care nu mai vor să aştepte curierul, preferând să-şi ridice singuri produsele de la un punct fix, aflat în proximitatea domiciliului sau a locului de muncă. Strategia noastră şi acest produs valorifică potenţialul reţelei poştale, care numără peste 5.600 de subunităţi pe întreg teritoriul naţional”, a declarat Irina Purcaru, directorul Direcţiei Operaţiuni şi Relaţii Comerciale a Poştei Române.

În cadrul serviciului PostCollect, operatorul naţional de servicii poştale preia, sortează şi livrează coletele partenerului la sediul subunităţilor poştale participante, în funcţie de alegerea clientului. Aceasta poate fi făcută online, pe site-ul retailerului. Strategia Poştei Române vizează extinderea serviciului Postcollect în cele peste 800 de oficii poştale cu acces VPN. Toate unităţile selectate au ghişee special dedicate acestui serviciu, program extins – seara şi în weekend.

Expediţiile eMAG sunt monitorizate în sistem Track&Trace pe tot parcursul lor, de la prezentare până la livrare. Destinatarii sunt avizaţi de către eMAG, printr-un SMS, în momentul în care coletele sunt predate Poştei Române. După sosirea coletului la punctul de livrare, destinatarii sunt anunţaţi, tot prin SMS, că expediţia este disponibilă pentru ridicare la sediul oficiului poştal. Livrarea coletelor se face la sediul oficiilor poştale prin intermediul ghişeelor dedicate şi vizibil semnalizate, clientul având opţiunea deschiderii coletului pentru verificarea conţinutului.

Conform contractului încheiat, Poşta Română poate păstra coletele avizate în oficiile poştale timp de 10 zile calendaristice, de la data preluării lor de la eMAG. Timpul în care coletul va ajunge la punctul de livrare este de cel mult două zile, putând fi prelungit cu încă o zi în situaţia depăşirii orei limită de predare a trimiterilor de către eMAG.

Poşta Română este o companie naţională, deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%. Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Poșta a încheiat anul 2014 cu un profit net de 22,8 milioane de lei (5 milioane de euro), după cinci ani de pierderi. Potrivit rezultatelor financiare preliminate pentru 2015, Poşta Română a un profit brut de 19,2 milioane de lei.

eMAG este cel mai mare magazin online din regiune şi unul dintre creatorii pieţei de comerţ online din România, fiind lider al pieței în ultimii 14 ani.

Puncte-PostCollect-in-Bucuresti

V.B.