3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 18:58
No menu items!

Poșta Română a lansat aplicații mobile pentru clienții care vor să urmărească trimiterile în timp real

spot_img

Poşta Română a anunțat lansarea unei aplicaţii mobile pentru platformele Android şi iOS, care oferă acces rapid şi direct la cele mai importante servicii online ale operatorului naţional de servicii poştale.

Serviciul este gratuit şi poate fi descărcat direct din magazinele virtuale ale dispozitivelor mobile.

”Cu ajutorul aplicaţiei Poşta Română Mobil, clienţii pot verifica cu uşurinţă statusul trimiterilor poştale înregistrate cu Track&Trace, pot afla orice cod poştal, pot căuta un oficiu poştal după mai multe criterii (din localitate, din apropiere, după denumire, oficii PostCollect, etc). De asemenea, utilizatorii noii aplicaţii mobile pot calcula tarifele pentru serviciile poştale, pot trimite bani cu E-mandat (plata online) sau îşi pot face abonamente de presă”, potrivit unui comunicat al companiei.

”Având în vedere că circa 30% din traficul total de pe site-ul Poştei Române provine de pe dispozitive mobile (smartphone şi tablete), ne-am gândit să venim în întâmpinarea clienţilor cu această aplicaţie, pentru a le facilita accesul cu uşurinţă la informaţii. Poşta Română Mobil a fost realizată intern utilizând o platformă flexibilă de tip do your own app şi utilizează bazele de date ale site-ului, împachetate într-o interfaţă simplă şi extrem de intuitivă”, a declarat Alexandru Brătianu, șeful Departamentului Marketing.

Aplicația mai oferă şi alte facilităţi, cum ar fi: accesarea modulului business AWB Poşta Română, care permite gestionarea online a trimiterilor poştale şi conectarea cu pagina de Facebook Poştaşul Digital, serviciu online care oferă informaţii referitoare la activitatea companiei.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%. Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

V.B.