4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 4:09
No menu items!

Ponta: Vom solicita un alt moment pentru învestirea lui Darius Vâlcov

spot_img

Premierul Victor Ponta a declarat că l-a desemnat pe vicepremierul Gabriel Oprea să-l înlocuiască la ceremonia care urma să aibă loc la Palatul Cotroceni

Ponta 3_SZ

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după anunțul președintelui Traian Băsescu de amânare a ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a lui Darius Vâlcov ca ministru delegat pentru buget, că urmează să solicite “un alt moment” pentru acest eveniment, precizând că nu era nevoie de prezenţa lui, în condiţiile în care l-a desemnat pe vicepremierul Gabriel Oprea să participe la învestitură. Premierul a arătat că îl susţine în continuare pe Darius Vâlcov.

Am transmis către Cotroceni desemnarea domnului vicepremier Gabriel Oprea pentru a participa la evenimentul de învestitură a domnului ministru Vâlcov. Din câte cunosc, toate legile, regulamentele și protocoalele, nu exită nicăieri obligativitatea prezenței prim-ministrului. Am considerat că este politicos, așa cum am făcut și cu alte ocazii, atunci când n-am putut să particip la anumite formalități, să desemnez unul din vicepremieri, așa cum l-am desemnat și de data aceasta pe domnul Oprea.

Victor Ponta
premier

Ponta a menționat că nu a putut lua parte la ceremonia de investire a lui Darius Vâlcov pentru că avea programate alte întâlniri, dar dacă șefului statului îi e drag de el, va merge la “studioul de cinematografie Cotroceni” şi va solicita altă dată pentru învestire. El a arătat că a făcut “de două ori nominalizarea domnului Vâlcov”, şi dacă e cazul o mai face o dată.

Eu am făcut în scris de două ori nominalizarea domnului Vâlcov. Dacă e cazul, o mai fac o dată. Cred că e un lucru neserios și nu-mi place să ne jucăm cu lucrurile acestea. (…) O să solicităm un alt moment și dacă îi este atât de drag de mine domnului Băsescu – să merg la studioul de cinematografie Cotroceni, o să mă duc. Dar nu știam că îi sunt atât de drag”, a spus premierul.

Preşedintele Traian Băsescu a decis, miercuri, la câteva minute după ora 18.00, amânarea ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a lui Darius Vâlcov ca ministru delegat pentru buget după ce premierul Victor Ponta a anunțat, prin intermediul Cabinetului său, că nu va participa la eveniment.

D.M.