3.5 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 23:29
No menu items!

Ponta: Reducerea CAS va intra în vigoare de la 1 octombrie

spot_img

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă seara, că reducerea contribuțiilor la asigurări sociale va intra în vigoare de la 1 octombrie, în ciuda opoziției președintelui Traian Băsescu, deoarece această măsură va duce la creșterea locurilor de muncă fiscalizate.

ponta ioana petrescu

Reducerea CAS, din punctul meu de vedere va intra în vigoare la 1 octombrie, chiar dacă președintele o retrimite, dar s-ar putea să nu o mai retrimită că am văzut că e de acord cu ea. (…) Dacă o făcea el, era un lucru bun, dacă o fac eu, e un lucru rău. Vă spun eu, e un lucru bun oricine o face. E un moment bun, ca prin acest lucru să câștigăm un pariu esențial pentru România. Și anume locuri de muncă fiscalizate, la alb, cum se spune. Iar mediul de afaceri, BNR, toți cei cu care am vorbit au spus că e un lucru bun,

a afirmat Victor Ponta, la Antena 3.

Șeful Guvernului a adăugat că măsura va fi luată în urma unor consultări cu mediul de afaceri și instituțiile internaționale și a fost susținută de toate partidele, inclusiv cele din opoziție, dar că s-a considerat că până acum nu era momentul prielnic.

Pe de altă parte, preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că nu va promulga legea de reducere a CAS până nu va fi convins că măsura este sustenabilă economic şi a precizat că aşteaptă de la Guvern evaluarea, pentru a se convinge că nu va fi compensată cu introducerea de noi taxe.

M.N.