15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 2:39
No menu items!

Ponta: Mai stau 10-15 ani la guvernare. Care este motivul ironiei premierului

spot_img

Victor Ponta s-a declarat nemulțumit de faptul că nu există o bază de date comună Poliție – ANAF pentru amenzile de circulație

Ponta_SZ 2

Premierul Victor Ponta a afirmat ironic, miercuri, că s-a hotărât să mai stea „încă 10-15 ani” la guvernare, pentru că de atâta timp ar avea nevoie Ministerul de Interne şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală să realizeze o bază de date comună cu amenzile rutiere, astfel încât să poată fi verificată plata acestora.

M-am hotărât să mai stau încă 10-15 ani la guvernare. Cam atâta timp le va ajunge celor de la Interne cu cei de la ANAF să facă o bază comună cu amenzile de circulaţie. Domnule, cum, e posibil în secolul XXI să nu poţi să intru într-o bază de date, să-mi spună cine a luat amendă? Bănuiam că nu e ceva atât de complicat tehnologic, încât să ai o singură bază de date între Poliţie şi… Domnule, spune-mi şi mie cine a luat amendă, de radar, de ce-o fi, de parcare… Nu se poate, dom’le!

Victor Ponta
premier

Ponta a apreciat, totuși, că, dacă i-ar cere vicepremierului Gabriel Oprea să le introducă pe agenda şedinţei de guvern, în şapte zile ar putea exista actele normative pentru o astfel de bază de date.

Premierul a făcut aceste remarci înaintea lansării Centrului de Inovare în Securitate Cibernetică, eveniment la care au participat și experți americani. Motiv pentru care, Victor Ponta a adăugat zâmbind: „Nu suntem o ţară aşa mică, cum e America, suntem mai mare, e mai complicat„.

În același context, în care și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu faptul că în România plata amenzilor rutiere nu poate fi verificată, premierul le-a povestit experților americani cum a fost amendat în SUA: „Am luat o amendă în America, de radar. Dacă n-o plăteam rapid, mă şi arestau la aeroport! Da, mă arestau la aeroport„.

R.D.