23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 16:53
No menu items!

Ponta: Băsescu nu a cerut tăieri la bugetele serviciilor speciale, acolo nu are probleme

spot_img

Victor-Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că este bucuros că preşedintele Traian Băsescu nu a cerut, în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), reducerea bugetelor serviciilor speciale. Ponta a constatat că şeful statului „nu are probleme” în acea zonă şi și-a exprimat convingerea că nu va avea „probleme” nici în viitor.

Mă bucur că ieri (marți – n.r.), într-o şedinţă extrem de importantă şi scurtă a CSAT, preşedintele nu a avut nicio obiecţie. Nu a vrut să tăiaţi bani nici de la STS, nici de la SPP, nici de la SRI sau SIE. Acolo nu are probleme. Sunt convins că nu va avea probleme nici în viitor. Atâta timp cât am dat banii la ce doreşte domnia sa, noi ne putem ocupa de restul ţării.

Victor Ponta

premier

Victor Ponta le-a cerut miniştrilor să fie activi în discuţiile din Parlament privind proiectul de buget pentru anul viitor, astfel încât, la începutul lunii decembrie, să poată fi votat acest document, iar de la 1 ianuarie să fie aplicate indexarea pensiilor, majorarea salariului minim şi a veniturilor profesorilor şi ale medicilor rezedinţi.

Ponta a adăugat că măsurile sunt aşteptate de oameni şi nu trebuie amânate pentru „tot felul de crize de personalitate din partea cuiva”.

CSAT a avizat, marţi, într-o şedinţă care a durat aproximativ 15 minute şi care a fost condusă de Traian Băsescu, proiectele de buget ale instituţiilor din domeniul securităţii naţionale.

R.D.