7.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 3:18
No menu items!

Ponta anulează repetițiile de miercuri pentru 1 Decembrie UPDATE

spot_img

Premierul Victor Ponta i-a transmis ministrului Apărării că a decis anularea următoarei repetiţii, deoarece se blochează oraşul, iar bucureştenii vor „ieși cu furcile”. El a sugerat ca dacă e nevoie să facă aceste repetiții noaptea sau ca cei implicați să țină minte pe unde trebuie săa treacă.

Deoarece luni a avut loc prima repetiție a trupelor Ministerului Apărării si ale Ministerului Administrației și Internelor pentru Ziua Națională, zona de nord a Bucureștiului s-a blocat, creându-se ambuteiaje pe toate arterele principale din zonă. Miercuri este programată o altă repetiție.

„Le spuneți trupelor că eu nu-i mai las să facă repetiții. Ne-au cam înjurat bucureștenii, deși știau că așa se întâmplă. Gata, fără… Fac seara, noaptea dacă e! Nu mai putem să facem în timpul zilei pentru că blocăm orașul. Din păcate, asta e situația. Până nu găsim o soluție prin care în momentul repetițiilor pentru defilare avem o soluție logistică, de infrastructură, de deblocare a orașului, n-are rost”, a susţinut premierul.

Victor Ponta a sugerat ca repetiţiile să aibă loc noaptea, ca în alte ţări. „Să le urați din partea mea celor care defilează să țină bine minte pe unde trec și cum fac, dar nu mai putem bloca mâine orașul. Știu că mai era mâine o repetiție, nu mai puteam ieși în oraș că ne luau bucureștenii cu furcile! Repetiții seara, noaptea… Vedeți cum fac francezii, americanii…La Londra știu că fac noaptea repetițiile. Până găsim o soluție să nu blocăm orașul, că tot ce apare ca bucurie pe o parte, ți-o strică pe partea cealaltă când stai în mașină și nu poți să ajungi la serviciu”, a adăugat Ponta.

UPDATE

Oficiali ai MApN au precizat că repetiţiile programate a se desfăşura miercuri, începând cu ora 11,00, vor avea loc doar pe terenul de instrucţie al Armatei din zona Ghencea pentru a nu mai perturba traficul rutier.