13.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 19:44
No menu items!

Ponta: Am trimis la Cotroceni un raport al MAI privind activitatea lui Vona Gabor

spot_img

Ponta_Guvern

După ce președintele Traian Băsescu a cerut, miercurii seară, de la Cotroceni, scoaterea din tară a tuturor extremiștilor  maghiari, referindu-se la membrii partidului ungar Jobbik, premierul Victor Ponta a atras atenția că nu poate interzice prezenţa în România a unor cetăţeni care aparţin unui partid.

Ce pot face însă autoritățile române este să interzică intrarea în România a unei persoane și , în acest caz, este vorba despre președintele Jobbik, Vona Gabor. Ponta a explicat în debutul ședinței de Guvern că unor cetățeni europeni membri de partid nu li se poate îngrădi dreptul la liberă circulație și nici nu li se poate cere la graniță carnetul de partid.

Putem să interzicem prezenţa pe teritoriul României a unei persoane. Am  transmis deja către preşedintele României un material întocmit de Ministerul de Interne, legat de activitatea preşedintelui Jobbik, Vona Gabor. Preşedintele, dacă acum nu mai e susţinător al domnului Tokes şi al domnului Vona Gabor, dacă i-a reevaluat şi dacă îi consideră acum un pericol pentru România, sunt convins că va acţiona în baza sesizării Guvernului

Victor Ponta
prim-ministru

Premierul a ținut să mulțumească  liderilor UDMR pentru poziția pe care au avut-o în acest caz, precizând că actele extremiste, indiferent dacă sunt făcute de un cetățean maghiar sau de unul roman, trebuie sancționate.

Nicoleta Vera