15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 14:36
No menu items!

Ponta și Boiko Borisov vor traversa împreună podul Calafat-Vidin

spot_img

 

pod-Calafat-Vidin

Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat joi că va traversa podul Calafat-Vidin în data de 24 octombrie, împreună cu omologul său român Victor Ponta.

Potrivit lui Boiko Borisov, care se află la Bucureşti pentru congresul Partidului Popular European, ca urmare a unei întruniri cu Victor Ponta au stabilit ca miercurea viitoare să treacă peste podul Calafat-Vidin. De asemenea, Borisov a precizat că Johannes Hahn, comisarul european pentru politică regională și-a confirmat participarea în timpul inspecţiei podului dintre Calafat şi Vidin.

Ivailo Moskovski, ministrul bulgar al transporturilor a declarat că în câteva zile va fi instalat ultimul segment al construcţiei podului Calafat-Vidin, urmând efectuarea unor lucrări de finalizare care depind de condiţiile meteorologice.

Podul Calafat-Vidin este al doilea pod care leagă malurile bulgăresc şi românesc ale Dunării și va avea o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti.

În prezent, singurul pod peste Dunăre între România şi Bulgaria este între Giurgiu şi Ruse.