11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:02
No menu items!

Poliţiştii din SNPPC primeau 20% reducere la Ferma Dacilor. Preşedintele SNPPC spune că „nu e în atribuţiile noastre să facem controale”

spot_img

Poliţiştii din SNPPC primeau 20% reducere la Ferma Dacilor. Preşedintele SNPPC spune că „nu e în atribuţiile noastre să facem controale”.

„Vă informăm că Biroul teritorial SNPPC din IPJ Prahova a încheiat un nou parteneriat în domeniul turismului. Începând din 8 iulie, membrii SNPPC&familiile beneficiază de o reducere de 20% la cazare și masă în cadrul Complexului Ferma Dacilor, situat într-o zonă deosebită – Tohani – zona Viticolă DEALU MARE PRAHOVA. Preparatele culinare provin din producția proprie a fermei, iar vinurile sunt de la podgoriile locale, renumite în țară și peste hotare! Merită vizitat! Găsiți detalii și fotografii pe site-ul lor: www.fermadacilor.ro. Reducerea este valabilă de duminică până joi, dat fiind faptul că în zilele de vineri și sâmbătă se organizează frecvent evenimente”, transmit cei de la SNPPC pe site.

Ferma Dacilor a fost mistuită de un incendiu în a doua zi de Crăciun. Şase persoane au murit, iar alte două sunt dispărute.

Vasile Zelca, preşedintele SNPPC, despre acest subiect. Acesta ne-a declarat că e vorba de un parteneriat comercial încheiat la nivel teritorial, dar şi că nu este în atribuţiile sindicatului să verifice autorizaţiile unui agent economic. 

„Parteneriatul, dacă nu mă înşel, a fost încheiat în 2018, şi se prelungea de la sine, anual. El este un parteneriat teritorial, nu unul la nivel naţional. Biroul teritorial are largheţea, prin statut, să poată încheia astfel de parteneriate cu entităţi economice, şi la solicitarea membrilor de sindicat, dar şi la iniţiativa preşedintelui biroului teritorial. 

Uitaţi, Ferma Dacilor este entitate turistică clasificată de Ministerul Turismului, se pot deconta vouchere acolo. Este încheiat parteneriatul, cine nu vrea, nu se duce, cine vrea se poate duce. Omul se duce acolo, beneficiază de oferta respectivă dacă spune că este membru SNPPC. Este simplu! Noi încercăm să creăm facilităţi membrilor de sindicat. 

Nu se face nicio verificare, nu are sindicatul căderea de a verifica. Nu oricine poate cere aceste documente. Nu putem face asta, pentru că ar însemna să ne folosim de funcţia noastră. Nu este competenţa mea, ca sindicat, să mă folosesc de bazele de date la care am acces ca poliţist activ, ca să văd eu dacă. Bazele de date le pot accesa doar în scopul activităţii mele. Eu trebuie să scriu de ce folosesc bazele de date. Am văzut că firma există, e clasificată pe Ministerul Turismului, informez membrii că pot deconta sau nu vouchere, şi atât. Ar fi un abuz cras din partea mea să le cer colegilor mei să facă verificări pe cutare sau cutare. Asta se face în dosare penale, nu pot eu ca sindicat să fac asta. Nu sunt autorizat să fac aşa ceva, nu am voie să fac verificările”, a declarat Vasile Zelca pentru DC NEWS. 

D.Constantin