1.4 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 13:18
No menu items!

Poliția de Frontieră sporește măsurile de securitate la granițele României

spot_img

Poliţia de Frontieră Română va intensifica controalele la punctele de intrare și ieșire din țară,astfel că verificările vor fi mult mai amănunţite decât de obicei. 

Reprezentanții Poliției de Frontieră precizează că măsura dispusă are caracter temporar, scopul fiind prevenirea tranzitarii frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe.

Ca urmare a acestui fapt, în punctele de frontiera de la graniţa cu statele vecine se prefigurează creşterea timpilor de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră.

În acest sens, au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ şi civilizat. Astfel, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Poliţia de Frontieră va continua să întreprindă măsuri ferme în toate zonele de competentă, respectiv va continua cooperarea inter-institutionala la nivel european şi un schimb operativ şi eficient de date şi informaţii la nivel naţional pentru combaterea eficientă a infracţionalităţii transfrontaliere.

Andrei Tudor