15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 9:44
No menu items!

Poliţia Capitalei s-a sesizat din oficiu în cazul tragediei de la „Victor Babeș”. TIR-ul ATI a fost sigilat

spot_img

Poliția Capitalei a anunțat, marți, că s-a sesizat din oficiu în cazul tragediei de la Spitalul „Victor Babeș”. Trei femei cu vârste între 63 şi 84 de ani sunt victimele defectării instalaţiei de oxigen a unităţii mobile ATI, cadavrele fiind transportate la INML.

”La data de 12.04.2021, poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei – Serviciul Omoruri, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în aceeaşi zi, 3 pacienţi internaţi în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă din curtea Spitalului Clinic „Victor Babeş” Bucureşti au decedat. La faţa locului s-a deplasat  echipa complexă, formată din poliţişti ai Serviciului Omoruri, specialişti ai Serviciul Criminalistic şi medic legist. În unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a 3 persoane, femei, cu  vârstele de 84 de ani, 74 de ani şi respectiv 63 de ani”, precizează, marţi, Poliţia Capitalei.

Din primele date, a rezultat faptul că în după-amiaza de 12 aprilie,  alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unităţii de terapie intensivă mobilă ar fi  înregistrat disfuncţionalităţi, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor.

A fost făcută cercetarea la faţa locului, unitatea mobilă fiind sigilată, în vederea continuării cercetărilor. 

Cadavrele au fost ridicate şi transportate la INML în vederea necropsiei, iar cercetările sunt continuate de Parchetul Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.