15.7 C
București
duminică, 16 mai 2021 - 23:37

Centrele sunt goale. Vaccinarea cu AstraZeneca se face fără programare

spot_img

Persoanele care vor să se vaccineze cu serul AstraZeneca nu mai au nevoie de programare. Și asta pentru că interesul pentru imunizarea cu AstraZeneca în România a scăzut foarte mult în urma scandalul trombozelor.

O circulară emisă de Comitetul Național de Vaccinare permite centrelor să vaccineze la cerere toate persoanele care se prezintă.

Decizia a fost luată la propunerea coordonatorilor centrelor de vaccinare care spun că acestea sunt goale și că angajații de acolo stau degeaba, potrivit Digi24.

Membrii Comitetul Național de Vaccinare au decis că cine vrea să fie vaccinat cu serul AstraZeneca poate merge la centre cu buletinul și poate fi imunizat. Dacă sunt persoane programate, acestea au prioritate.

Alte 57.600 doze de vaccin AstraZeneca ajung, marți, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Până în prezent, în țara noastră au fost recepționate 1.320.400 de doze produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 402.534 de persoane au fost imunizate cu acest tip de vaccin.