13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 4:53
No menu items!

Politehnica intră în ONLINE pentru două săptămâni

spot_img

Toate cursurile, laboratoarele, seminariile și activitățile didactice ale tuturor facultăților Universităţii Politehnica din Bucureşti se vor desfăşura în regim online în perioada 11-29 octombrie, confprm unei decizii a Senatului UPB, întrunit în regim online.

„În perioada 11 octombrie – 29 octombrie, toate activităţile didactice (cursuri, laboratoare, seminarii şi proiecte) se vor desfăşura în regim online. Consiliile facultăţilor pot aproba, cu consultarea cadrelor didactice, desfăşurarea activităţilor didactice de la laboratoare, cu prezenţă fizică a cadrelor didactice şi studenţilor”, se arată într-un comunicat UPB.

Totodată, deciziile consiliilor facultăţilor se vor comunica studenţilor cu cel puţin 24 de ore în avans şi se vor publica pe site-ul fiecărei facultăţi şi la avizier.

Școlile din învățământul preuniversitar rămân deschise, chiar dacă cele mai multe dintre ele au cursurile suspendate din cauza cazurilor de coronavirus confirmate printre elevi. Sunt peste 13.000 de elevi din școli primare, generale și licee care s-au infectat cu COVID de la începutul anului și 4.400 de profesori conformați pozitiv. Asociațiile de părinți cer mutarea orelor în online în localitățile unde rata de infectare depășeste 6 la mia de locuitori, în contextul în care numărul infectărilor din şcoli a explodat în ultimele zile. 

M. Nedelcu