7.7 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 1:27
No menu items!

Polițist reținut pentru șpagă și abuz

spot_img

politist coruptie

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au reținut, luni, un agent de la Serviciul Poliţiei Rutiere, pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice, alţi şase fiind arestaţi, la finalul săptămânii trecute, pentru comiterea aceloraşi fapte.

La fel ca şi colegii săi, Costel Cristian Minoiu este acuzat că, în cursul lunii aprilie 2012, în timpul serviciului de patrulare, a primit diferite sume de bani de la mai mulţi conducători auto ce au încălcat normele legale în materia circulaţiei pe drumurile publice pentru a nu le aplica sancţiunile contravenţionale corespunzătoare faptelor săvârşite. De asemenea, nu a aplicat sancţiuni contravenţionale altor conducători auto care au încălcat dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice, creându-le astfel avantaje patrimoniale şi nepatrimoniale.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, agentul urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.