8.1 C
București
luni, 26 februarie 2024 - 23:26
No menu items!

CSM a tergiversat inexplicabil numirea Monei Pivniceru

spot_img

csm

Asociaţia Magistraţilor din România afirmă că CSM „nu i-a reprezentat în mod cert pe magistraţi”, atunci când a „tergiversat inexplicabil” numirea Monei Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei. AMR a transmis duminică o scrisoare deschisă ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru.

Potrivit documentului, „Consiliul Superior al Magistraturii, prin poziţia adoptată, greu de înţeles, de a tergiversa în mod inexplicabil finalizarea procedurilor pentru titularizarea dumneavoastră în fruntea Ministerului Justiţiei nu i-a reprezentat în mod cert pe magistraţi. Regretam că membrii reprezentantului autorităţii judecătoreşti nu au avut decenţa de a adresa mulţumiri colegului lor, judecător Mona Maria Pivniceru, pentru activitatea de mai bine de două decenii, desfăşurată în justiţie”, susține AMR în scrisoare.

AMR îşi exprimă speranţa că CSM o va sprijini pe Pivniceru în „redresarea unui sistem aflat în acută criză de eficienţă şi credibilitate”. „Ne exprimăm speranţa că în eforturile Dumneavoastră veţi fi sprijinită pentru a vă realiza obiectivele şi de către Consiliul Superior al Magistraturii şi de cei ce v-au propus. Ne place să credem că aceştia din urmă nu au încercat doar un exerciţiu de imagine. De asemenea, sprijinul magistraţilor, al societăţii civile, al mass-mediei şi al opiniei publice, sperăm să joace un rol important şi constructiv în acest demers comun”, precizează AMR.