17.9 C
București
luni, 27 mai 2024 - 21:23
No menu items!

Poliția în alertă după dispariția directorului Bursei din Sibiu UPDATE

spot_img

Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu s-a autosesizat şi a început o anchetă în cazul fostului director general al Bursei de la Sibiu, Cristian Sima. Mai multe articole de presă susțin că acesta ar fi dispărut cu banii unor clienţi care făceau tranzacţii printr-o firmă deţinută de el. Cu toate acestea, până acum, nu a fost depusă nicio sesizare la adresa lui Cristian Sima.

Cristian Sima a fost revocat miercuri din funcţiile de președinte al Consiliului de Administraţie şi director general al Bursei de la Sibiu. Sima nu mai poate fi contactat de pe 1 octombrie. Înainte de dispariția sa, Cristian Sima a sunat la birou pentru a anunţa că i s-a furat geanta şi laptopul. El i-a rugat pe colegii săi să-i blocheze cartele de acces de la telefon şi de la laptop.

Cristian Sima este preşedintele WBS Holding şi al Bursei din Sibiu. Şi-a dat doctoratul în matematică cu o lucrare despre gometria conurilor. Şi-a început cariera ca asistent universitar în cadrul Institutului Politehnic, a fost visiting professor in cadrul Departamentului de Matematică al Universității din Florența și apoi la Universitatea din Siena.

Între 1993 și 1995 a fost liber profesionist și a elaborat strategii de marire de capital pentru Fiat, Montedison și Ferfin.

Şi-a pus pe picioare, în 1995, propria companie financiară, denumită BBB și înregistrată în Montpelier – Franța.

Devine apoi membru al Bursei de Valori București (2007) și membru al consiliului Casei Române de Compensație (2008). În același an, devine membru în consiliul de administrație al Sibex.

În paralel, din 1997, deține funcția de președinte al SSIF WBS România. Numele societății de brokeraj fondate înseamnă „We Beat the Street“ – și este inspirat din cartea „Beating the Street“, scrisa de Peter Lynch – unul dintre cei mai abili și plini de success investitori de pe Wall Street.

UPDATE ora 12.15

Alertată și ei de informațiile din presă privind posibila dispariţie a fostului director general al Bursei de la Sibiu Cristian Sima cu banii clienţlor WBS Holding , membrii Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) au început joi o investigație la sediul WBS România, anmunță CNVM printr-un comunicat.

Autoritatea de control a pieței de capital a demarat, la începutul lunii octombrie, o anchetă de fond la sediul Sibex, pentru a verifica întreaga activitate a acestei societăți aflate sub supravegherea CNVM.

Totodată, CNVM a început joi o investigație la sediul societății de servicii de investiții financiare WBS România, pentru a verifica modul de operare al societății în relaţia cu clienții, precum şi integritatea conturilor acestora.

(S.S.)