20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 17:21

Polemici în Italia după ce un român a fost împuşcat mortal într-o vilă unde intrase la furat

spot_img

Un român a fost împuşcat mortal într-o vilă de la periferia oraşului italian Milano, în care intrase prin efracţie pentru a fura. Proprietarul casei a fost reţinut sub acuzaţia de crimă prin exces în legitimă apărare, o situaţie juridică care stârneşte polemici în Italia, scrie “Corriere della Sera”.

Incidentul s-a produs în noaptea de luni spre marţi în localitatea Vaprio D’Adda.

Trezit de zgomote suspecte, proprietarul vilei, Francesco Sicignano, un pensionar în vârstă de 65 de ani, a luat o armă de foc pe care o procurase după ce a fost victima mai multor furturi şi a ieşit în holul casei. A observat o persoană în întuneric şi a tras. Apoi a ieşit pe balcon şi a tras alte două focuri în aer, în condițiile în care mai multe persoane fugeau din locuinţa sa.

Când a revenit în casă, bărbatul a găsit corpul unui bărbat necunoscut, a încercat să-l resusciteze, apoi a chemat carabinierii.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul împușcat este un român în vârstă de 28 de ani care intrase în vilăca să fure. Complicii românului au reuşit să fugă şi sunt căutaţi de Poliţia italiană.

Francesco Sicignani locuieşte în acea vilă cu soţia, cu fiul şi cu nora sa, care au copii. Pensionarul italian spune că a achiziţionat o armă semiautomată după ce casa familiei sale a fost spartă de patru ori în ultimele luni.

Polemicile au izbucnit în contextul în care pensionarul italian a fost reţinut sub acuzaţia de omor calificat prin exces în legitimă apărare.

“Din august până acum, din ce ştim noi, vila a fost spartă de patru ori. Sunt oameni buni, au copii în casă. Dacă aş fi fost în aceeaşi situaţie, l-aş fi împuşcat şi eu”, a declarat un vecin.

Carabinierii au stabilit că pensionarul făcuse o plângere pentru furt în urmă cu un an.