15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 5:32
No menu items!

PNRR a întârziat O LUNĂ, va fi depus pe 31 mai. VIDEO / Ministrul Ghinea: „Nu a fost nimic respins, pentru că nu s-a depus nimic oficial”

spot_img

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, susține că România va depune la Comisia Europeană Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe 31 mai, fără să detalieze că s-a întârziat, astfel o lună față de termenul prevăzut. El a adăugat că niciun proiect nu a fost respins, deoarece, logic, încă nu a fost depus oficial, și că în acest moment au loc doar negocieri tehnice cu reprezentanții CE.

În perioada următoare, la Bruxelles va merge și premierul Florin Cîțu pentru a discuta despre PNRR. Premierul a declarat, luni seara, că  este posibil ca prioritățile discutate pe programe, în coaliție, să nu corespundă cu același sistem pe care îl are CE.

„Încă nu avem o formă finală, vom vedea care vor fi proiectele în forma finală și v-am spus că vom susține prioritățile de dezvoltare în condițiile stabilite de UE. Proiectele pe care noi le-am aprobat în programul de guvernare au mai multe surse de finanțare – Buget, FE, și PNRR. Vom face toate proiectele din programul de guvernare, acum că unele vor fi pe FE, altele PNRR și altele pe Buget, vom vedea cum sunt”, a mai declarat Florin Cîțu.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, nu crede că e cazul să spunem că vreun proiect a fost respins, din moment ce PNRR nu a fost depus încă.

Declarațiile ministrului Ghinea: