16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 8:41
No menu items!

PNL și-a desemnat secretarii de stat și șefii de deconcentrate. Zeci de numiri politice în instituții de stat

spot_img

Reuniți sâmbătă în ședința Biroului Politic Național (BPN), liderii au validat prin vot 72 dintre propunerile făcute de organizațiile județene pentru ocuparea funcțiile de secretari și subsecretari de stat, precum și de șefi de deconcentrate.

„Organizaţiile PNL au formulat propuneri pentru funcţiile de secretari de stat, preşedinţi, vicepreşedinţi de agenţii. A existat o evaluare făcută de o comisie. (…)Am supus validării BPN 72 de candidaţi pentru poziţiile respective, oameni care urmează să gireze funcţii importante în statul român şi să susţină premierul, miniştrii. în activitatea Executivului. Am susţinut în continuare reprezentanţi care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Guvernului pe care l-am condus. De asemenea, am susţinut reprezentanţi noi”, a spus Ludovic Orban la finalul BPN.

Preledintele PNL a precizat că una dintre persoanele susţinute este Lucian Heiuş, fost deputat, care va ocupa postul de secretar de stat la Ministerul Finanţelor. Fosta deputată Florica Cherecheş va deține funcţia de preşedintă a Autorităţii Naţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi Copii şi Adopţii.
 
”De asemenea, în ceea ce priveşte reprezentanţi ai PNL aş menţiona pe domnul Ionel Scrioşteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, pe Aurel Simion, secretar de stat la Ministerul Agriculturii. Am mers în unele situaţii pe continuitate. De asemenea, am mers pe reprezentanţi potriviţi care să gireze funcţii publice”, a mai spus Orban.
 
Acesta a precizat că  nu toate candidaturile primite din teritoriu au fost acceptate.
 
„Avem situaţii în care nu am finalizat evaluarea în cazul unor candidaţi sau verificările procedurale necesare pentru astfel de poziţii. De asemenea, avem situaţia unor candidaţi unde Comisia de evaluare nu a fost de acord. Le vom comunica organizaţiilor aceste situaţii, unde am considerat că persoana propusă nu îndeplineşte condiţiile de profesionalism. Aş prefera să nu dau exemple pe tema asta. Vom aştepta alte nominalizări. Sunt convins că vor exista alte nominalizări care vor respecta exigenţele stabilite împreună”, a conchis Ludovic Orban.