10.2 C
București
luni, 4 martie 2024 - 10:51
No menu items!

PNL organizează alegeri interne pentru secretar general. Favorit, Lucian Bode

spot_img

Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal a decis miercuri convocarea Consiliului Național al PNL pentru data de 27 mai, la Poiana Brașov, cu participarea a 1.000 de delegați, potrivit unui comunicat al formațiunii. 

Cu ocazia Consiliului Național al PNL vor avea loc alegeri pentru funcțiile de secretar general al PNL, prim-vicepreședinte în domeniul strategiilor politice și vicepreședinte în domeniul apărării și siguranței naționale. Candidaturile pentru aceste funcții se pot depune până pe data de 20 mai, se mai arată în comunicat.

Principalul favorit pentru funcția de secretar general, rămasă vacantă după demisia lui Dan Vîlceanu, este actualul interimar pe post, Lucian Bode.

Surse politice, citate de Hotnews.ro, susțin că, varianta convenită de către liberali în Biroul Politic Național de miercuri ar fi ca membrii Biroului Politic să rămână neschimbați cu excepția a trei funcții. Mai exact, actualul prim-vicepreședinte Lucian Bode să candideze pentru postul de secretar general, iar în locul pe care acesta îl va elibera ar urma să candideze europarlamentarul Dan Motreanu.

O altă funcție vacantă este cea de vicepreședinte PNL pe apărare (funcție deținută de Nicolae Ciucă înainte de a candida la șefia PNL), unde există mai mulți doritori. Printre aceștia se numără senatoarea PNL și șefa comisiei de Apărare, Nicoleta Pauliuc, primarul Constanței Virgil Chițac și deputatul Ben-Oni Ardelean.

Tot la Poiana Brașov va avea loc pe 26 mai ședința Ligii Aleșilor Locali, cu participarea celor 1.200 de primari liberali. Gheorghe Flutur este favoritul pentru ocuparea funcției. 

„Discuțiile din cadrul Biroului Politic Național al PNL (convocat miercuri – n.r.) au vizat implementarea PNRR, mai exact stadiul îndeplinirii jaloanelor și țintelor asumate de România, precum și creșterea ratei de absorbție a fondurilor europene. PNL consideră că implementarea investițiilor și reformelor din PNRR este prioritară și este nevoie de implicarea și mobilizarea tuturor pentru a accesa fondurile europene necesare dezvoltării României și depășirii situației economice dificile prin care trece întregul continent”, mai arată reprezentanții PNL în comunicatul de presă. 

Dalia Constantin