2.5 C
București
luni, 4 decembrie 2023 - 6:15
No menu items!

Renumit procuror, executat ca-n filme în timp ce se afla în luna de miere

spot_img

Un renumit procuror paraguayan care a luptat împotriva crimei organizate în țara sa natală, a fost împușcat mortal în timp ce se afla în luna de miere în Columbia, potrivit BBC.

Marcelo Pecci se afla împreună cu soția sa  pe o plajă de pe idilica insula turistică Baru când a fost ucis de doi bărbați înarmați.

Cu câteva ore înainte, soția lui Pecci anunțase pe Instagram că este însărcinată.

Președintele paraguaian Mario Abdo Benitez a descris asasinarea procurorului drept o „crimă lașă”.

 „Asasinarea lașă a procurorului Marcelo Pecci în Columbia întristează toată națiunea paraguayană”, a scris președintele paraguayanului Mario Abdo pe Twitter. „Condamnăm în cei mai energici termeni acest eveniment tragic și ne dublăm angajamentul în lupta împotriva crimei organizate”.

Soția procurorului Pecci, jurnalista Claudia Aguilera, a spus că au fost abordați de doi bărbați pe o plajă privată înainte ca soțul ei să fie împușcat. Ea a spus că nu a primit nicio amenințare înainte.

„Doi bărbați l-au atacat pe Marcelo. Au venit cu o barcă mică sau pe un jet ski, adevărul este că nu i-am văzut bine”, a declarat doamna Aguilera pentru ziarul „El Tiempo”, potrivit BBC. Unul dintre atacatori a ieșit și „fără un cuvânt, l-a împușcat pe Marcelo de două ori, un glonț l-a lovit în față și altul în spate”, a spus ea.

Hotelul Decameron, unde s-a cazat cuplul, a declarat într-un comunicat că „asasini au sosit pe plajă… și l-au atacat și ucis pe unul dintre oaspeții noștri”.

Procurorul paraguayan Augusto Salas, un bun coleg al lui Pecci, a spus că o primă pistă ar fi un atac „tipic mafiei drogurilor”, potrivit agenției de presă AFP. 

Șeful poliției columbiene și anchetatorii din Paraguay s-au deplasat la locul crimei. Oficialii din Statele Unite vor ajuta, de asemenea, în cadrul anchetei, a declarat generalul Jorge Luis Vargas, șeful Poliției Naționale din Columbia. 

Marcelo Pecci era specializat în crima organizată, traficul de droguri și  spălarea de bani. În anul 2020, a lucrat la un caz împotriva fostului fotbalist brazilian Ronaldinho, care a fost arestat încercând să intre în Paraguay cu un pașaport paraguayan fals.

Dalia Constantin