9.6 C
București
vineri, 1 martie 2024 - 22:07
No menu items!

PNL acuză PSD că face propagandă politică în liceele din Olt. Calendare cu sigla partidului și poza primarului Ion Doldurea

spot_img

Vicepreședintele PNL Gigel Știrbu, lider al PNL Olt, susține că PSD face propagandă politică în județ, împărțind calendare într-un liceu din Caracal, pe care apare fotografia primarului Ion Doldurea, autosuspendat din PSD după explozia de la Crevedia din august 2023.

 „Vreau să trag un semnal de alarmă îngrijorător cu privire la propaganda politică din partea PSD în instituțiile de învăţământ preuniversitar din județul Olt, care este ilegală conform prevederilor în vigoare. În cancelaria Liceului Teoretic Ioniță Asan din Caracal au fost împărțite calendare cu sigla PSD”, a afirmat Știrbu. Și a continuat: „La Colegiul Național Ion Minulescu din Slatina, TSD vrea să organizeze un turneu de baschet între elevi, iar câștigătorii vor fi „răsplătiți cu articole sportive””.

Liberalul a precizat că legea interzice propaganda politică în școli și licee și a cerut demisia directorilor și a conducerilor, susținând că „au permis propaganda politică în licee și nu au luat nicio măsură să o împiedice, deși este ilegal”, dar și demisia inspectorului școlar Adelin Bărbulete, pe care l-a acuzat că „asistă pasiv la astfel de ilegalități”.

Deputatul Gigel Ştirbu a fost ales pe 2 februarie preşedinte cu drepturi depline al PNL Olt, după ce în noiembrie 2023 fusese desemnat interimar. Ion Doldurea este primarul din Caracal și tatăl lui Ionuț Doldurea, unul dintre administratorii Flagas SRL, firma a cărei stație GPL a explodat pe 26 august 2023, la Crevedia, incident în urma căruia au murit 6 oameni.

D.Constantin