8.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 18:39
No menu items!

PNL a votat rotația premierilor, dar primul să fie de la liberali. Florin Cîțu: “Eu sunt propunerea”

spot_img

Conducerea PNL a decis, în ședința BEX, ca premierul să fie numit prin rotație, în viitorul Guvern PNL PSD UDMR. Liberalii au și o condiție pentru viitorii parteneri de guvernare, primul premier desemnat să fie de la PNL. Florin Cîțu a declarat, după ședință, că el va fi propunerea de premier din partea PNL.

PNL a decis, cu 4 abțineri, 2 voturi contra și restul pentru, în ședința Biroului Executiv, ca varianta premierului prin rotație să fie asumată în viitoarea coaliție, doar dacă primul premier este de la liberali. Rotația premierilor între PNL și PSD ar urma să fie la un an și jumătate. Cei doi lideri care s-au opus sunt deputatul Cristian Buican și europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Cei mai mulți liberali au fost de acord ca președintele partidului Florin Cîțu să discute cu PSD varianta ca el să fie premierul PNL desemnat, și nu un alt lider al PNL.

“În acest moment, eu sunt propunerea PNL pentru a fi premier. Dacă PSD se opune, vedem atunci. Propunerea noastră merge la președinte”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat ce va face în momentul în care PSD l-ar refuza ca premier desemnat, așa cum au susținut tot timpul social-democrații, Cîțu a răspuns că “PNL nu a pus o condiție pe numele celor de la PSD pentru funcția de premier”.

Marilena Nedelcu