2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 7:09
No menu items!

Ședință cu scântei la PNL. Rareș Bogdan: “Când vor zbura porcii va fi Ciolacu premier!”

spot_img

PNL s-a reunit, marți seară, în ședința Biroului Executiv pentru a vota dacă sunt sau nu de acord cu varianta premierului prin rotație. În plus, liberalii vor să decidă și pe cine vor susține pentru funcția de premier, în cazul în care negocierile cu PSD se finalizează zilele acestea și se ajunge la nominalizarea cu care partidele să meargă la Cotroceni.

 
Liderii PNL își exprimă întâi opțiunea dacă sunt sau nu de acord cu ocuparea postului de prim-ministru prin rotație. PSD a anunțat deja că este e acord cu această variantă, astfel că se așteaptă și decizia conducerii PNL, pentru ca discuțiile să meargă  mai departe.
 
La discuțiile pe care le-au avut cei trei lideri ai partidelor luni seară la Guvern, Florin Cîțu i-ar fi spus lui Marcel Ciolacu că acceptă ca PSD să preia funcția de premier prima dată. Surse politice au declarat însă că liderii PNL sunt extrem de nemulțumiți și că vor să decidă ca PNL să dea premierul, chiar în această seară. De altfel, toți cei patru prim-vicepreeșdinți ai PNL – Iulian Dumitrescu, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Rareș Bogdan ar fi spus, la debutul ședinței, că susțin ca primul premier să fie de la PNL, în această variantă rotativă.
 
Conform acelorași surse, Rareș Bogdan, care a mai anunțat și ieri că nu ar fi de acord cu premier PSD, a fost mult mai plastic în exprimare, spunând în ședința cu liberalii că președintele PSD Marcel Ciolcu va fi premier “când vor zbura porcii”.
 
Emil Boc l-a atacat însă pe Florin Cîțu, reproșându-i criza politică în care a ajuns PNL.
 
“Emil Boc: Am fost și sunt alături de premierul Cîțu. Acum suntem însă în altă ecuație politică. Am mers pe mâna dumneavoastră, domnule Cîțu! Și unde suntem acum? Nu sunt dispus să merg pe o singură carte.
Florin Cîțu: Nu ați mers pe mâna mea, eu am spus să nu flexibilizăm”.
 
Marilena Nedelcu