8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 5:44

PNL a votat în Comisia Juridică din Parlament împotriva eliminării pensiilor speciale ale aleșilor

spot_img

Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a transmis că PNL şi PSD au votat joi, în Comisia Juridică, împotriva eliminării pensiilor speciale pentru primari şi preşedinţii Consiliilor Judeţene, proiect propus de USR. Moşteanu susţine că acest vot este „în total dispreţ faţă de nevoile reale ale românilor”.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a votat, joi, pentru raport de respingere la proiectul de lege iniţiat de USR pentru abrogarea articolului 210 din OUG nr. 57/2019 care prevede acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene.

Pentru raportul de respingere a proiectului de lege au votat 15 deputaţi, 6 s-au exprimat împotrivă şi doi s-au abţinut.

Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege.

Inițiativa legislativă prevede ca “începând cu data de 1 ianuarie 2022, articolul 210 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 555. din 5 iulie 2019, cu modificările şi completările ulterioare, se abrogă”.

E. Stan