8.7 C
București
marți, 20 februarie 2024 - 23:22
No menu items!

PNG – PNL, alianţă pentru parlamentare? UPDATE

spot_img

Crin Antonescu şi Gigi Becali s-au întâlnit pentru a discuta despre o posibilă alianţă PNL – PNGBecali speră că liberalii îl vor accepta în partid şi îl vor susţine pentru un nou mandat de europarlamentar. Drept răsplată, şeful PNG va pune la dispoziţia PNL sediul propriului partid, în valoare de 1 milion de euro. Becali a dat asigurări că poate contribui la scorul politic al formaţiunii, având în vedere că are un capital electoral de 2-3%. Europarlamentarul a precizat că aşteaptă răspunsul liberalilor în trei-patru zile. Nu toţi liberalii privesc însă cu ochi buni alianţa cu PNG, aceştia considerând că nu ar fi un mare câştig intrarea lui Becali în PNL.

 

UPDATE: Puiu Haşotti: Nu aş fi foarte încântat de un asemenea gest politic din partea PNL

„Personal, dar e o chestie spusă la rece şi pe picior, nu aş fi foarte încântat de un asemenea gest politic din partea PNL, care sigur, se poate întâmpla sau nu se poate întâmpla. Eu cred că negocierile, decizia trebuie luată după alegerile parlamentare”.

Mircea Diaconu: Mie nu-mi plac cocktail-urile de orice, nu susţin ideea

„Mie nu-mi plac lucrurile astea, amestecurile astea, cocktail-urile astea de orice, nu voi susţine această idée”.

Fenechiu: Banii lui Becali nu sunt un argument convingător pentru o fuziune cu PNL

„De regulă gândesc de două ori înainte de a face o astfel de afirmaţie (…) Sub nicio formă nu facem o fuziune pentru un sediu, fie el şi de un milion (de euro, n.r.). Nu e ăsta principalul argument. Într-adevăr, în campanii e nevoie de fonduri şi noi, PNL, chiar dacă suntem un partid elitist, nu am fost niciodată experţi în a atrage fonduri la fel ca celelalte partide mari din România, dar chiar şi aşa nici acesta nu este un argument convingător”.