-1.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 4:31
No menu items!

PMP, executat silit de primăria lui Emil Boc

spot_img

O instituție din subordinea Primăriei Cluj-Napoca, condusă de Emil Boc, a dat în judecată Partidul Mișcarea Populară, al lui Traian Băsescu, obținând și executarea silită a acestuia.

PMP este executat silit de Compania de Transport Public din Cluj-Napoca, aflată în subordinea primăriei conduse de Emil Boc, pentru neplata deplasării Cluj-București și retur la mitingul anti-acciză din 15 martie 2014, scrie clujust.ro.

Judecătoria Cluj-Napoca a încuviințat executarea silită cerută de Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, prin executor judecătoresc, împotriva Partidul Mișcarea Populară – Filiala Cluj. Partidul nu a plătit 3.582 de lei, cât a costat transportul tur-retur pe ruta Cluj-București al membrilor filialei clujene care au participat la mitingul din 15 martie 2014. Acum are de plătit și penalități de 3.800 de lei.

Potrivit actualului președinte PMP Cluj, Vasile Cristian Lungu, este executată fosta filială, care a funcționat cu CIF-ul (cod de identificare fiscală) din București, actuala filială având CIF propriu. Fosta filială a fost condusă de Adrian Gurzău, finul Elenei Udrea, care între timp a fost condamnat într-un dosar de corupție.

Înainte de executarea silită, CTP Cluj-Napoca a dat în judecată PMP și a câștigat în noiembrie 2017 procesul. “Obligă pârâtul la plata în favoarea reclamantei a sumei de 3.582,76 lei reprezentând contravaloare prestări transport de persoane neachitate, precum și la plata sumei de 3.808,47 lei reprezent’nd penalități de întârziere calculate până la data de 16.03.2017”, se arată în sentință.

Pentru că PMP nu s-a conformat de bunăvoie, CTP a apelat la un executor judecătoresc și a obținut încuviințarea executării silite în instanță printr-o încheiere civilă recentă.

Andrei Tudor