6.9 C
București
marți, 27 februarie 2024 - 6:31
No menu items!

Ploi, vijelii și grindină în aproape toată țara, până joi

spot_img

Administrația Naționala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenționare meteo Cod galben de ploi și vijelii, care vizează aproape toată țara.

Atenționarea meteo Cod galben de ploi și vijelii este valabilă în intervalul 27 aprilie, ora 12:00, 28 aprilie, ora 23:00.

Fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și pe alocuri intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Este vizată toată țara, cu excepția județelor Constanța și Tulcea.

Descărcări electrice și vijelii în Bucureşti

Meteorologii au emis, miercuri, prognoza specială pentru Bucureşti, avertizând că de miercuri până joi seara vor fi perioade cu ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii. Temperatura minimă coboară la 10 grade.

În intervalul miercuri ora 12.00 – joi ora 23.00, cerul va prezenta înnorări temporare și începând din seara zilei de miercuri vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, posibil cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi în medie de 15…20 l/mp.

Temperatura maximă va fi de 24…26 de grade miercuri și se va situa în jurul a 20 de grade joi, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

                                                                                                                   Adina Silav