17.7 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 10:55
No menu items!

Peste 400 de cazuri de agresiuni sexuale din partea soldaților ruși, raportate în două săptămâni. Printre victime, și copii

spot_img

Peste 400 de cazuri de agresiune sexuală din partea soldaților ruși, cu victime inclusiv copii, au fost raportate în perioada 1-14 aprilie la o linie telefonică specială înființată de către autoritățile ucrainene, a declarat comisarul pentru drepturile omului din Parlamentul de la Kiev, Liudmila Denisova, citată de The Kyiv Independent.

Ea a spus că după înființarea acestei linii telefonice pentru a fi raportate cazuri de agresiuni sexuale și pentru a fi acordată asistență psihologică, biroul său a primit aproximativ 400 de plângeri, în perioada 1-14 aprilie, iar numărul celor care sună continuă să crească.

„În prezent, există astfel de apeluri din regiunea Herson. Unde se refac telecomunicațiile, de acolo ne sună oamenii. Și dacă nu există nicio legătură, cum vor suna?”, a afirmat Denisova.

Potrivit acesteia, apelurile către acest call-center prin care este acordată și asistență psihologică au început să sosească după ce la sfârșitul lunii martie armata rusă a început să se retragă din regiunea Kiev, iar locuitorii au putut să iasă în siguranță din subsoluri.

„Cei 5 psihologi ai noștri nu pot face față acestei sarcini. Așa că am cerut UNICEF să dubleze numărul de psihologi, pentru a ne asigura că îngrijirea este de bună calitate și că acei psihologi care primesc astfel de apeluri zi și noapte nu vor ajunge la burnout. Sunt cazuri îngrozitoare”, a subliniat ea.

Medicii legiști, care fac autopsia cadavrelor din gropile comune la nord de Kiev, spun că au găsit dovezi că unele femei au fost violate înainte de a fi ucise de forțele ruse, a scris Guardian.

                                                                                                                    Adina Silav