3.7 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 13:19
No menu items!

Ploi artificiale în Emiratele Arabe Unite

spot_img

Emiratele Arabe Unite au apelat la  ploile artificiale, pentru a opri un puternic val de căldură care a afectat țara și a ridicat temperaturile până la 50 de grade Celsius. Cu ajutorul tehnologiei „însămânțării” norilor au fost provocate ploi abundente care au mai redus din temperatură. A plouat abundent la Abu Dhabi, Dubai și Sharjah.

Aşa-numita „însămânţare” a norilor, este o tehnică care permite să fie mărită cantitatea şi să existe control asupra tipului de precipitaţii prin utilizarea anumitor agenţi chimici care interacţionează cu norii.

Ploi abundente au căzut miercuri şi joi în mai multe regiuni din Emiratele Arabe Unite, inclusiv Abu Dhabi, Dubai şi Sharjah, care se aflau în mijlocul unui val de căldură cu temperaturi de până la 50 de grade Celsius timp de câteva zile, conform Mediafax.

Centrul Meteorologic Naţional din Emiratele Arabe Unite a declarat portalului Gulf News că s-au efectuat operaţiuni de „însămânţare a norilor”, pentru a creşte precipitaţiile.

Primăvara trecută, ţara arabă a testat utilizarea dronelor, pentru a induce ploaia prin aplicarea de şocuri electrice asupra norilor, fără utilizarea substanţelor chimice.