16.1 C
București
marți, 30 mai 2023 - 7:50
No menu items!

Germania se confruntă cu pesta porcină africană

spot_img

Germania a confirmat mai multe cazuri de pestă porcină africană în interiorul a două ferme de porci. Este prima dată când boala s-a răspândit de la mistreţii sălbatici din ţară, fiind o potențială lovitură pentru exporturile principalului producător din Europa.

Pesta porcină africană (PPA), letală porcilor, a fost descopertă în Brandenburg, aproape de graniţa cu Polonia. Circa 200 de animale au fost sacrificate în cele două locaţii, după ce un laborator a confirmat infecţiile. Autorităţile veterinare se află în prezent la faţa locului pentru a controla focarele.

Boala rămâne la o distanţă semnificativă de nord-vest, unde este concentrată industria de creştere a porcilor din Germania. Însă, descoperirea s-ar putea dovedi a fi un impediment pentru eforturile ţării de a resuscita exporturile de carne de porc.

Mai mulţi importatori au evitat carnea germană după izbucnirea de anul trecut a unui focar în rândul populaţiei de mistreţi, stocurile continuând să se adune astfel în Europa. Deşi unele pieţe s-au redeschis între timp, carnea de porc din Germania rămâne izolată de piaţa din China, cel mai mare consumator la nivel mondial.

Din toamnă, Germania a numărat peste 1.200 de cazuri de PPA în Brandenburg, iar statul Saxonia a raportat – de asemenea – aproximativ 300 de infecţii. În plus, şansele ca focarele să dispară  sunt destul de mici, având în vedere că numărul de infecţii continuă să crească peste graniţă, în Polonia.