3.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 18:18
No menu items!

Platforma de înregistrare a formularului de localizare PLF, poate fi accesată

spot_img

Platforma de înregistrare a formularului digital PFL de intrare în România, care ajută la localizarea persoanelor a devenit, dumincă, operațională astfel încât cei care vor intra în țară în data de 20 decembrie să aibă timpul necesar să completeze formularul.

Formularul cuprinde câmpuri obligatorii cu privire la identitatea persoanei, mijlocul de transport cu care intră în țară, istoricul de călătorie din ultimele 14 zile, adresa de destinație și, dacă este cazul, datele minorilor care îi însoțesc.

Formularul digital este un instrument foarte util, simplu de utilizat de toate persoanele, însă în spate are o serie de interconectări complexe cu sistemul informatic al Poliției de Frontieră, cu aplicația Corona Forms, care realizează managementul persoanelor infectate dar și cu evidența persoanelor.

Din acest motiv le recomandăm oamenilor și le reamintim să completeze toate câmpurile într-un mod cât mai corect, pentru că aplicația face validări cu bazele de date ale statului și va semnala orice greșeală.

Practic, înainte de a sosi în țară, cu câteva ore sau chiar câteva minute, se accesează aplicația plf.gov.ro și se introduce o adresă de email.

Mai departe accesăm adresa de email, deschidem mesajul și intrăm în linkul de accesare. Se completează similar cu aplicația de certificat digital și va putea fi folosită foarte ușor de orice persoană. Introducem toate câmpurile obligatorii iar ulterior salvăm documentul. Odată salvat, acesta nu mai poate fi editat.

Dacă dorim să actualizăm datele, va trebui să completăm un nou formular.

Toți cei care intră în țară trebuie să completeze începând de luni Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF), cu 24 de ore înainte de sosire. Cine nu îl completează înainte de a intra în România trebuie să facă acest lucru exclusiv online, în 24 de ore de la sosire, în caz contrar fiind sancționat cu amendă de 2.000 – 3.000 de lei.